Toimistokoira Ässä esittäytyy

 

Teen kotonani töitä. Koiran trimmauksille on omat työtilansa taloni yhteydessä ja verkkopuolelle on oma toimisto entisessä talon takkahuoneessa. Englanninspringerspanieli poika Ässä valvoo herkeämättä kaikkia liikkeitä tässä talossa. Meillä harvoin ihmiset ehtivät soittaa ovikelloa, kun jo tiedän, että joku on tulossa kylään tai asiakas saapuu.

Ässä nautiskelee (tai ehkä kärsii) siis nykyään lähes aina omistajansa läsnäolosta. Etenkin päiväunten aikaan se varmaan tuntuu lähinnä ärsyttävälle. Ässä viralliselta nimeltään Grouseseeker’s Autumn Surprise tuli meille Rovaniemeltä viitisen vuotta sitten Hilla neidin seuraksi. Hilla nukkui pois keväällä ja Ässä jäi yksin toimistokoiran virkaa hoitamaan. Ässästä ei tullut näyttelykoiraa sen arkuuden vuoksi, joten se viettää ihan kotiherran elämää seuranani. Välillä käymme harrastamassa kuitenkin esimerkiksi rally-tokoa.

Koira tuo toimistohommiin etenkin hyvää piristystä. Tulee käytyä lenkillä tarpeeksi usein, jolloin saa myös itsensä pois näytön ääreltä ja saa samalla raitista ilmaa. Tulee välillä leikittyä koiran kanssa ja muutenkin koira rytmittää päivää hyvin. En varmasti ilman koiraa lähtisi kaatosateeseen lenkille monta kertaa päivässä, ellei tuota koiraa olisi. Eli koira pitää myös yrittäjän kunnosta huolta.

Ässän lempipuuhaa on syöminen ja lenkkeily. Se rakastaa juosta metsässä vapaana pitkin poikin ihan vaan juoksemisen ilosta. Lisäksi kannellaan leluja paikasta toiseen ja leikitään niillä. Näin talvisin tuntuu olevan myös tuo lumensyöminen mielessä. Vedenjuonti jäi ja siirryttiin syömään lunta. Tämä lumensyönti tuli opittua edesmenneeltä Hillalta. Kesällä Ässä harrastaa uimista. Vesi on spanielin elementti ja Ässä on sen todella ymmärtänyt. Vettä se ei pelkää.

Ässäkin toivottaa kaikille erinomaista Joulun aikaa ja jatkaa ansaittuja päiväuniaan!

Heli Tolvanen

Heli Tolvanen

Yrittäjä

Bloggausta digimainonnasta, tarjouksista ja yrityksen elämästä.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *