Sähköposti

Suurin osa käyttää sähköpostia työssään, opiskelussaan, harrastuksissaan jne. Sitä osaa yleensä kaikki käyttää perustoiminnoiltaan eli kirjoittaa ja vastata sähköposteihin. Listaan tähän alle muutaman toiminnon, jotka kannattaa ottaa haltuun sähköpostia käytettäessä.

  1. Gmail vs. Domainiin liitetty sähköposti

Domainiin liitetty sähköpostitili luo vaan uskottavuutta yritykselle. Eli jokunimi@yrityksennimi.fi on osoitteena aina uskottavampi kuin kissanainen86@gmail.com.

  1. Sähköpostin allekirjoitus

Liitä sähköposteihisi aina allekirjoitus. Se säästää aikaa. Allekirjoitukseen voi kirjoittaa myös aukioloajat. Liittää SOME-linkit ja logon. Jos käytät useampia posteja yhdessä palvelussa niihin saa myös erilaiset allekirjoitukset.

  1. Osoitekirja

Tallenna tärkeimmät osoitteet sähköpostin osoitekirjaan. Jos tarvitset pikaisesti lähettää jollekin viestiä niin sähköpostiosoitteet löytyvät helposti ja aikaa säästyy.

  1. Poista heti roskapostit ja turhat viestit

Suurin osa ihmisistä säilöö viestejä turhaan sähköpostissa. Eli ota tavaksi poistaa turhat postit heti. Spämmiä ja mainoksia varmasti tulee jokaiselle. Myös posteja, jotka voi muuten heti poistaa.

  1. Älä säilö viestejä sähköpostissa turhaan

Tärkeiden postien säilytys kannattaa siirtää muualle. Ne voi ladata sieltä, vaikka pdf :nä säilytyskansioon. Mutta sähköpostia ei kannata käyttää tallennuspaikkana. Näin myös varmistut, että kaikki tärkeä säilyy tallessa.

  1. Siivoa sähköpostisi säännöllisin väliajoin

Jos sähköpostisi rönsyilee helposti. Ota viikkoon aika, milloin käyt kaiken turhan läpi. Poista hoidetut ja ei tallennusta kaipaavat viestit ja muuten tallenna tärkeät viestit itsellesi omaan valitsemaasi paikkaan.

  1. Vastaa nopeasti posteihisi

Kaikkeen ärsyttävintä on lähettää eri yrityksiin tai muuallekin sähköpostia, joihin ei saa koskaan vastausta tai sähköposteihin vastataan kuukausien kuluttua. Ei anna myöskään firmasta kovinkaan hyvää kuvaa ja jää silloin palvelut siltä firmalta ottamatta.

  1. Lomavastaaja

Käytä lomavastaajaa, jos olet pidempään lomalla. Eli silloin asiakkaat tai tuttavasi saavat postin, että et ehkä juuri vastaa postiin ja kuka asioita sillä aikaa hoitaa. Lisäksi voi liittää todella tärkeitä asioita varten lomatiedotteeseen puhelinnumeron mistä tavoittaa.

  1. Useampi sähköpostiosoite samaan

Jos käytät useampaa sähköpostia, voit kasata sähköpostit yhteen paikkaan. Itse käytän Applen omaa Mail palvelua, mihin olen ohjannut useita eri posteja. Tällaisia palveluita on esimerkiksi Officen Outlook, Thunderbird, Windows Live Mail jne.

Heli Tolvanen

Heli Tolvanen

Yrittäjä

Bloggausta digimainonnasta, tarjouksista ja yrityksen elämästä.

 

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *